Запознайте се с  DOMAINE UBY

изба UBY
изба UBY
изба UBY
Езерната костенурка UBY 
Изба UBY допринася чрез агро-екологична харта за опазването на естествена зона около езерото, където живеят и се размножават последните европейски езерни костенурки (tortues Cistude d’Europe). Това е защитен вид, застрашен от изчезване.
Лозята на UBY 
Лозята са сертифицирани като „Viticulture Raisonnée Contrôlée“ вече 20 години. Зърнените култури в имението се отглеждат органично, както и 20% от лозята. Обмислят се нови инвестиции, които биха позволили развитието на лозята и техните нужди по време на жизнения им цикъл, с цел насърчаване на естествения им баланс.
ИСТОРИЯ НА UBY
От 1920 г. семейство Морел работи за въвеждане на човешки, екологичен и устойчив подход към своята винарна. Черпенето на вдъхновение от природата е лайтмотивът на винарната UBY и преди всичко нейна философия. Франсоа Морел (3-то поколение винопроизводител) го изразява чрез своите продукти: приятни вина с качество, което идеално отговаря на имиджа на виното и региона на Гаскония.
През 2012 г. е построена нова винарна, за да се гарантира сигурността и развитието на имението. Тя е проектирана да обединява експертизата с техническите умения; от производството на вино до процеса на зреене. съхранението и опаковането на виното. Чрез постоянен ангажимент за оптимизиране на проследимостта от лозето до потребителя, семейство Морел гарантира качеството на UBY.
ТЕХНОЛОГИЯ НА ПРОИЗВОДСТВО
Гроздето се бере през нощта, когато е напълно узряло със защита за бране. Накисват се ципите, пресоването е инертно пневматично (защитено от кислород), ферментация става при ниска температура, зрее върху фина утайка, смесването и съхранениете се извършва в терморегулирани резервоари.
Вината се произвеждат по конвенционален метод. На етапа на бутилиранe се добавя СО2.

Галерия

изба UBY
изба UBY
изба UBY
изба UBY
Търсене